Hemppa rakensi saareen terassinlaajennuksen ja pitihän sen valmistumista jotenkin juhlistaa. Mitä leipoa kun mukana ei ole munia eikä juuri muutakaan ihmeellistä? Löysin netistä ohjeen Aleksanterin leivoksille joissa kananmuna korvataan konjakilla, sitähän mökillä tietenkin on! Resepti on peräisin Hesarin sivuilta.
Aleksanterit ovat ehdottomasti yhtiä mun lemppari klassikkoleivoksia. Nam.
Aleksanterinleivokset
200g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna tai 2 rkl konjakkia
1 tl leivinjauhetta
4 ½ dl jauhoja
Täyte:
Vadelma- tai muuta marmeladia tai hilloa
Kuorrutus:
3 dl tomusokeria
1 ½ rkl kuumaa sitruunamehua
1 rkl punaista mehutiivistettä
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna tai konjakki. Sekoita keskenään leivinjauhe ja vehnäjauhot. Siivilöi jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita taikinaksi. Anna vetäytyä viileässä puolisen tuntia.
Kauli taikina peltisi kokoiseksi ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä levy ennen täyttämistä.
Leikkaa levy varovasti puoliksi. Levitä toiselle puolelle kerros hilloa ja aseta toinen levy päälle.
Mittaa tomusokeri kulhoon ja sekoita kuuma sitruunamehu ja mehutiiviste pieninä erinä joukkoon, kunnes seos on paksuhkoa kiiltävää tahnaa.
Levitä kuorrutus leivoslevylle kuumaan veteen kastetulla veitsellä. Leikkaa terävällä veitsellä leivoksiksi.
Syö uudella terassilla auringonpaisteessa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti