sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Kesäsuosikki 2012

Kesän ensimmäiset raparperijuustokakut tein ystävän siskon ylioppilasjuhliin ilman mitään reseptiä ja siksi en muistakkaan yhtään, että mitä niihin mahdoin  laittaa. Olivat kuitenkin onneksi maistuneet juhlaväelle.

Tämä resepti on muunnos Teresa Välimäen ohjeesta. Keksipohja vaihtui brownies versioon, kun ei dominot oikein enää maistu. Tätä tarjoiltiin Hempan valmistujaisissa ja yhden pikkuneidin syntymäpäivillä.


Raparperi-suklaajuustokakku

100 g tummaa suklaata
85 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
0,85 dl vehnäjauhoja

200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g paksua turkkilaista jogurttia
2 dl raparperisosetta (tilkka vettä+sokeria)
1 dl sokeria
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
½ sitruunan mehu
5 liivatelehteä

Suklaaseen dipattuja mansikoita

Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Kaada seos sokerin päälle, sekoita ja anna jäähtyä. Vatkaa munat joukkoon yksi kerrallaan. Lisää vehnäjauhot, sekoita ja paista irtoreunavuuassa, jonka pohjalle on laitettu leivinpaperi 185 C noin 20 min.

Anna pohjan jäähtyä hyvin, vaikka jääkaapissa.

Valmista täyte sekoitamalla tuorejuustoon jogurtti, raparperisose ja sokeri. Raparperisosetta saat keittämällä pilkottuja raparperin varsia pienen vesitilkan ja sokerin kanssa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja lisää siihen tuorejuusto seos. Lämmitä puolikkaan sitruunan mehu kattilassa ja liuota siihen pehmeneet liivatelehdet. Sekoita liivateseos täytteeseen nuolijalla vähän kerrallaan. Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa yön yli tai pikana pakkasessa muutama tunti.

Dippaile mansikat sulaan suklaaseen ja asettele hyytyneen kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti