torstai 23. helmikuuta 2012

Laskiaispullat huippukokin reseptillä

Pullaahan nyt osaa tehdä lähes unissaan, mutta miten siitä saisi sellaista oikein ihanaa pehmeää ja ilmavaa? Katsoin ohjeen kirjasta P.S. Parasta sokerista, joka on Hans Välimäen ja Vesa Parviaisen jälkkäreihin ja kaikkeen makeaan keskittynyt opus. Ohjeet ovat suurimmaksi osaksi jo vähän kokeneemmalle kokille sopivia, mutta löytyy kirjasta tosiaan myös se perus pullan ohje.  Otsikko huijaa kyllä vähän, koska enhän voinut olla hieman muuttamatta ohjetta ja tein taikinan veden sijasta maitoon. En myöskään uskaltanut laittaa ohjeen neuvomaa 2 tl suolaa vaan laitoin vain yhden. Hienosti kohonneita pehmeitä pullia tuli!


Mentiin perheen kanssa laskiaissunnuntain kunniaksi luistelemaan ja jätin taikinan siksi aikaa kellarin kylmään kohoamaan, Oli siellä ehkä 1,5 h ja kohosi melkein ulos kulhostaan!

5 dl maitoa (vettä)
50 g hiivaa
1-2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
2 munaa
1,5 l jauhoja
200 g sulatettua voita
rusinoita/mantelilastuja/raesokeria

Yhdistä lämmin maito, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva. Lisää kananmunat ja jauhoja muutamassa erässä. Vaivaa taikinaa yleiskoneessa kahdeksan minuuttia ja lisää sitten voi. Vaivaa vielä muutama minuutti ja anna kohota 20 minuuttia. Lyö taikina ylös, mutta älä vaivaa turhaan. Muotoile pullat ja kohota vielä hetki. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle koristukset. Paista 225C noin 20 min kunnes ovat kauniin kullanruskeita.

Anna jäähtyä (mitä en malttanut kunnolla itse ja kerma suli) ja täytä tai syö sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti