torstai 25. marraskuuta 2010

Tantte tädin taatelikakku


Tämä on parasta taatelikakkua ikinä, ihanan kostea ja tahmea.

1 pkt (250g) kuivattua kivetontä taatelia
3 dl vettä
200 g voita
4,5 dl vehnäjauhoja                                         
1 tl soodaa
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl sokeria
3 kananmunaa

Taatelit ja vesi kiehautetaan niin, että taatelit pehmenevät mössöksi. Jätä kuitenkin massaan myös sattumia, ne ovat ihania valmiin kakun seassa. Lisää vielä lämpimään massaan voi. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi. 

Sekoita sooda, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja jauhot keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita taatelimassa munavaahtoon ja kääntele lopuksi jauhoseos varovasti mukaan. Kaada seos voideltuun isoon kakkuvuokaan. Vuoka kannattaa korppujauhottaa, jos siinä ei ole tarttumatonta pintaa. Paista 180 asteessa n. tunti. 

Kumoa kakku, kun se on hetken jäähtynyt, mutta jätä vuoka tai kakkukupu kakun päälle ja anna kakun rauhassa jäähtyä ja mehevöityä seuraavaan päivään. Tämän jälkeen voit säilyttää kakkua jääkaapissa ainakin viikon, kaksikin, jos et ole syönyt sitä siihen mennessä. Huolehdi vain, että kakku on tiiviisti pakattu, jotta siihen ei tartu jääkaapin hajut, eikä se pääse kuivumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti