keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Yllättävä piparjuuri

Aina niin inspiroivan Jauhot suussa- blogin resepti piparjuurella maustetulle kanttarellipiirakalle on laitettava tännekin muistiin. Tämä oli kyllä jo toinen syksy, kun muistin tätä herkkua tehdä ilma muistutustakin. On meinaa hyvää.



Käytiin mökillä sienessä ja sieltä tutusta paikasta löytyi taas kopallinen kultaa. Niin siistejä ja somia!




Suolainen piiraspohja

Riittää yhteen isoon vuokaan.

200 g vehnäjauhoja
ripaus suolaa
100 g kylmää voita
1 kananmuna
2 tl kylmää vettä

Sekoita jauhot ja suola. Nypi voi jauhoihin. Lisää muna ja vesi ja sekoita tasaiseksi.
Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Täyte

500 g kanttarelleja
voita
1 sipuli
suolaa
pippuria

1,5 prk Cantadou-piparjuurituorejuustoa
2 dl kermaa
3 kananmunaa
suolaa
pippuria
päälle ruohosipulia

Leikkaa hyvin putsatut kanttarellit pieniksi paloiksi ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia pannulla voissa ja lisää sienet ja mausteet. Kaada sieniseos piiraspohjan päälle.

Sekoita tuorejuustoon muut täytteen ainekset ja maista. Kaada täyte sieniseoksen päälle ja ripottele pinnalle vielä ruohosipulia.

Paista 225 C asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja asettua ennen leikkaamista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti